Réva mrazy opožděná

25.06.2016 19:50

začíná na zahradě kvést, v lepších případech čerstvě odkvetla. V porovnání s tou "normálně" odkvetlou má měsíc až měsíc a půl zpoždění. V bujnosti růstu a délkou letorostů to dohání seč může, a tady rozdíl poznat není.

Dnes mi zbyl REVUSový postřik z ošetření melounů, a tak jsem ho použil na ošetření révy. Od Alláhova rána fučelo o 106, takže postřiky se nechaly provádět velmi špatně. Přitom ani docela silný vítr nezabránil prádelnovému efektu, a v luftě byla cítit hodně velká vlhkost, vše bylo orosené až mokré. Dvě hlavy jsem z postřiků vynechal, Kodrjanku z části kvůli angreštu pod ní, a Attilu kvůli malinám vedle. Kodrjanka se drží celkem slušně, ale na listech Attily jsem dnes objevil hodně skvrn peronospory. Takže si zítra opět přivstanu a cáknu to proti plísni REVUSem, maliny holt musí stranou. REVUS má tu výhodu, že je tekutý a dá se dobře odměřit i litr nebo půl postřiku, OL u révy je však 14 dnů. U okurek nebo melounů je OL 0, slovy nula!!!!, u cibule, šalotky nebo česneku 7 dnů !?!?! , u rajčete 3 dny. RIDOMIL GOLD má u révy OL 15 dnů, u rajčat nebo okurky 3 dny, je to ale prášek, takže dávkování už není tak luxusní.

U baráku se bobule nalévají, Arkadia u řezu vertiko už dohání Loru, krásně se zvětšuje Podarok Záporoží. Ani ostatní odrůdy nezůstávají extra moc pozadu, odkvetlý Kišmiš lučistyj se rovněž již tvaruje do střapců, tady s probírkou ještě čekám.

103 2821103 2822

            Lora                                Lora

103 2823103 2824

   Podarok Záporoží                  Arkadia

Trochu budu muset pomoci révě ve "vybarvení" postřikem hnojiva na list. Je taková nanicovatá, vybledlá, světle zelená, hlavně Arkadia. Myslím že chloroza ani nedostatek železa to nebude, zaměřím se na dusík.

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode